Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra

Zorgverzekeringen

Wilt u weten welke zorg vergoed wordt binnen uw zorgverzekering? En wanneer u een eigen bijdrage moet leveren?

In onderstaand overzicht vindt u de zorgverzekeraars op een rijtje, inclusief een link naar de website. Daarnaast leest u meer over de gevolgen van de eigen bijdrage voor zorgvergoeding bij psychische problemen.

LET OP: Ook het type basispolis (restitutiepolis of naturapolis) heeft invloed op uw vergoeding, los van een aanvullende verzekering. Lees meer.

Zorgverzekeraars

Achmea
Zoekt u een zorgverlener waarmee Achmea een contract heeft afgesloten? Ga dan naar de site van de desbetreffende zorgverzekering en zoek de gewenste zorgverlener via de zorgzoeker.

Website Zorgzoeker
Agis Zorgverzekering klik hier
Avéro Achmea klik hier
FBTO klik hier
Interpolis klik hier
Zilverenkruis Achmea klik hier 
Aevitae
Aevitae 

Amersfoortse
Amersfoortse
Ditzo
Eno
Stad Holland

CZ
CZ
Delta Lloyd
OHRA

De Friesland
De Friesland

DSW
DSW

Kettlitz Wulfse
Kettlitz Wulfse

Menzis
Anderzorg
Azivo
HEMA
Menzis

ONVZ
ONVZ

PNO Ziektekosten
PNO Ziektekosten

Regeling Zorg Asielzoekers
Regeling Zorg Asielzoekers

Turien & Co
Turien & Co

VGZ
Bewuzt
IAK
IZA
IZA Cura
IZZ
Caresco
Univé VGZ
VPZ Assuradeuren
UMC
Zekur
ZorgCollectief 

VVAA
VVAA

Zorg en zekerheid
Zorg en zekerheid


Zorgverzekeraar OZF
Zorgverzekeraar OZF 

Gevolgen eigen bijdrage voor zorgvergoeding bij psychische klachten

Wanneer krijgt u zorg vergoed als u doorverwezen wordt bij psychische problemen? En op welke momenten moet u een eigen bijdrage doen of uw eigen risico aanspreken? Graag zetten wij het een en ander voor u op een rijtje.

Doorverwijzing naar praktijkondersteuner van de huisarts (POH) GGZ
Heeft uw huisarts u doorverwezen naar onze POH GGZ? De kosten voor een consult bij de POH GGZ vallen onder huisartsenzorg. Dit betekent dat u hiervoor niet uw eigen risico (in 2015) hoeft aan te spreken en geen eigen bijdrage hoeft te betalen. Huisartsenzorg valt namelijk onder het basispakket van uw verzekering.

Wat doet een POH GGZ?
De POH GGZ brengt uw klachten en problemen in kaart en stelt in overleg met u en de huisarts vast welke hulp u nodig hebt. In de meeste gevallen kan de POH GGZ in samenwerking met uw huisarts u de vereiste hulp in onze huisartspraktijk bieden. Deze hulp bestaat bijvoorbeeld uit begeleiding, voorlichting, gerichte psychologische behandelprogramma's of medicatie. En anders krijgt u mogelijk een doorverwijzing naar een psycholoog of psychiater.

Bekijk de video (1:38 minuten) en ontdek meer over wat de POH GGZ voor u kan betekenen:
Doorverwijzing naar een psycholoog of psychiater
Heeft uw huisarts of POH GGZ u naar een psycholoog of psychiater doorverwezen? Vanaf 1 januari 2014 geldt een strikter onderscheid tussen vergoede en niet-vergoede zorg.

Dat betekent dat u verwijzingen voor bijvoorbeeld werk-, relatie- en opleidingsgerelateerde problemen meestal niet vergoed krijgt. Bij een psychiatrische aandoening krijgt u de behandeling door een psycholoog of psychiater wel vergoed, maar dat komt weinig voor.

Deze vergoeding gaat in dit geval wel eerst af van het eigen risico dat u aan uw zorgverzekeraar betaalt. Het eigen risico bedraagt jaarlijks minimaal € 360,00. Deze regel geldt niet voor kinderen onder de 18 jaar.

Via een aanvullende verzekering hebt u soms de mogelijkheid (een deel van) van deze eigen bijdrage terug te krijgen. Hoeveel behandelgesprekken u vergoed krijgt, hangt af van de ernst van uw klachten. Ook het feit of u een restitutiepolis of een naturapolis hebt afgesloten, heeft invloed op de hoogte van uw vergoeding.

Ga na bij uw zorgverzekering hoeveel en wat u vergoed krijgt, zodat u weet waar u financieel aan toe bent.

Gemeente Utrecht biedt bijzondere bijstand
Hebt u een bijstandsuitkering of een ander inkomen op bijstandsniveau? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor bijzondere bijstand van de gemeente Utrecht. Lees meer hierover op www.utrecht.nl/bijzonderebijstand. Via deze website kunt u gelijk uw verzoek voor bijzondere bijstand indienen.

Lees ook meer over wat LRJG u te bieden heeft op het gebied van GGZ - Psychische hulp.

reclamebureau anno nu ifthen.nl