Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra

Nieuws

01/05/2015

Geslaagde activiteiten Gezonde Wijk & nieuwe agenda

Geslaagde Lintwurmpie Run
Op 6 april vond de Lintwurmpie Run plaats, een jaarlijks initiatief van actieve vrijwillige bewoners waaraan 1.200 kinderen en 600 ouders hebben deelgenomen. Gezonde Wijk / LRJG had een stand bij de Run op het 'Gezondheidsplein' waar gezonde voeding, water drinken en bewegen in de aandacht stond.

De bezoekers aan de stand mochten aangeven wat zij belangrijk vonden als het over gezondheid gaat. Onder de groep 'jonge gezinnen' kwamen elke dag bewegen, gezond eten en buiten in het groen zijn duidelijk naar voren. Daarnaast bleek ontspanning, rust en goed slapen een belangrijk thema.

Ook burgemeester Van Zanen had interesse (foto links).

Gezond en Fit Dagen
Op de Cultuurcampus in Vleuterweide organiseerde Gezonde Wijk met Harten voor Sport, Doenja, Bibliotheek Vleuterweide en een aantal zelfstandigen op 9 en 11 april de Gezond en Fit Dagen. Hier konden bewoners terecht voor een fittest en persoonlijk advies over hun gezondheid. Daarnaast vonden er activiteiten plaats die met de Tour te maken hadden.

Met name zaterdag 11 april trok de nodige bezoekers: zo'n 150 mensen.

Op 20 juni kunt u op een nieuwe Gezond en Fit Dag terecht voor fittesten, gezondheidsinformatie en sportieve activiteiten. Harten voor Sport en LRJG staan er met een stand tijdens de Waterwinmarkt in winkelcentrum Terwijde.

Diabetes Challenge - september
Leidsche Rijn loopt mee met de Diabetes Challenge, die landelijk door de Bas van de Goor Foundation wordt georganiseerd. Een groep van 14 mensen met diabetes traint momenteel wekelijks om in september 4 dagen een pittige afstand te kunnen wandelen.

Elke woensdagavond traint de groep onder leiding van wandelcoach Nel Smit en begeleiding van fysiotherapeuten van Julius Gezondheidscentra en andere deskundigen. Instroom is nog mogelijk: start elke woensdag 19.30 bij Anafora in het Maximapark.

Meer informatie: klik hier.

Leidsche Rijn Hemelvaart fietstocht op 14 mei

Op 14 mei vindt de grote Leidsche Rijn Hemelvaart fietstocht plaats, een gezinstocht van 20 kilometer. Deze tocht start tussen 11.30 en 12.30 in De Meern bij de Marekerk, Zandweg 126. De  Verenigde Kerken organiseren deze activiteit waar het Bike Repair Café van Utrechtfietst ook van de partij zal zijn. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de Tour.

Meer informatie: klik hier.

Debat 'Gezondheid in Leidsche Rijn: een (big) issue?' op 27 mei
Op 27 mei vindt het debat  voor gezondheidsprofessionals en bewoners uit Leidsche Rijn plaats: 'Gezondheid in Leidsche Rijn: een (big) issue?’. Het GezondheidsNetWerk organiseert dit debat. De exacte invulling, locatie en panelleden worden bekendgemaakt op www.hetgezondheidsnetwerk.nl.

Wilt u zelf meedebatteren? Dan kunt u zich opgeven via info@hetgezondheidsnetwerk.nl.

reclamebureau anno nu ifthen.nl