Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra

Nieuws

04/04/2016

Update Gezonde Wijk activiteiten

Oproep nieuwe deelnemers Diabetes Challenge

Hebt u last van overgewicht en/of suikerziekte en wilt u meer bewegen? Vanaf 11 mei start een nieuwe groep wandelaars die elke woensdagavond om 19.00 uur gaan wandelen vanaf het Anafora Parkrestaurant in het Máximapark. 

Wandelcoach Nel Smit helpt u samen met de ambassadeurs van vorig jaar om de wandelafstand op te bouwen tot de Diabetes Challenge, waarbij u vier dagen gaat wandelen van 21 - 24 september 2016. Op 15 oktober vindt een landelijke wandeldag plaats voor alle deelnemers van de Bas van de Goor Foundation Diabetes Challenge in Apeldoorn.

Kom als u interesse hebt in de Diabetes Challenge naar de informatieavond op maandag 25 april 19.00 uur, locatie Terwijde. Meld u aan via gezondewijk@lrjg.nl

Lees ook alvast de flyer en kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl


Drinkwatercampagne succes!

De Drinkwatercampagne waarover we eerder op onze website berichtten is een groot succes! Op veel scholen en kinderopvang in de wijk vindt op dit moment de watercampagne plaats. Posters, tekeningen, ‘Weet wat je drinkt’-bord en meer houden iedereen bij de les. Kinderen attenderen hun ouders in de supermarkt er zelfs op om geen pakjes drinken te kopen, omdat er veel suiker in zit. Een goede weg naar gedragsverandering.

Kijk ook op de Facebookpagina voor interessante weetjes, krantenartikelen (VAR) en foto’s.

Hebt u interesse in materialen? Mail dan naar gezondewijk@lrjg.nl. En kijk op Dropbox voor meer gratis materialen en filmpjes.

Gezonder leven met Julius Gezond

Wilt u meer bewegen, gezonder eten, of stoppen met roken? Kortom, wilt u met uw leefstijl aan de slag? Als u ingeschreven staat bij LRJG, kunnen onze praktijkondersteuners u hiermee helpen via het leefstijlprogramma Julius Gezond. Kijk voor meer informatie op de site bij ons zorgprogramma of mail naar juliusgezond@lrjg.nl

Gezondheidsdag Wereldweide 24 september

Op zaterdag 24 september organiseren bewoners en ondernemers samen een Gezondheidsdag in Wereldweide voor de wijken Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern. De Gezondheidsdag zal op een interactieve en gezellige manier in het teken staan van gezondheid, gezond leven en vitaliteit in de wijk Vleuterweide. Denk bijvoorbeeld aan workshops en activiteiten voor jong en oud, buiten en binnen.

Op de website van Wereldweide kunt u het laatste nieuws over deze dag vinden.

Hebt u een leuk idee voor deze dag, wilt u helpen met de organisatie of u zich alvast aanmelden? Mail dan naar gezondheidsdag@wereld-weide.nl.

reclamebureau anno nu ifthen.nl